Dodo Zakaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dodo Zakaria
Dodo Zakaria
Latar wuri
Lair (1960-07-07)Juli 7, 1960
Indonésia Jakarta, Indonésia
Pati Oktober 22, 2007(2007-10-22) (umur 47)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik rock
Pakaryan musisi, kang ngréka lagu
Instrumen piano
Hubungan -
Pasangan -
Mantan Anggota
God Bless
Bina Musika Band
Ogle Eyes
Drakhma
Farid Bani Adam

Dodo Zakaria (lair ing Jakarta, Indonésia, 7 Juli 1960 – pati ing Jakarta, 22 Oktober 2007 ing umur 47 taun) inggih punika pemusik lan penyerat lagu Indonesia. Karya-karyanipun populer ing taun 1980-an lan 1990-an. Piyambakipun inggih punika pianis ingkang mumpuni. Piyambakipun ugia komposer ingkang andal. Kathah penyanyi ingkang sampun nyèkarakèn karya-karya Dodo wiwit saking genre pop ngantos rock sekalipun, kados ta Vina Panduwinata, Utha Likumahuwa, Kiki Maria, Dian Pramana Poetra, Deddy Dhukun, Achmad Albar, Nicky Astria, Neno Warisman, Fariz RM, Malyda, Euis Darliah, lan Gito Rollies. Artis sanèsipun ingkang ugi nyekaraken karya almarhum, inggih punika Deddy Stanzah, Tika Bisono, Lydia & Imaniar, Peter F Gontha, Syaharani, Iis Dahlia, January Christy, Andi Meriem Matalatta, Chrisye, Grace Simon,Emilia Contessa, Irianti Erningpraja, Ismi Aziz, Henry Manuputty, Molluccas, Glenn Fredly, lan Ratu. Sèbagian ing antawisipun dados hit ageng, kados ta "Di Dadaku Ada Kamu" lan "Kumpul Bocah" ngèlampahi Vina Panduwinata utawi "Esokkan Masih Ada" lan "Mereka Bukan Kita" sakig Utha Likumahuwa.

Wiwit Karier[besut | besut sumber]

Dènting lan alunan musik sampun nyita perhatian Dodo Zakaria wiwit alit. Instrumen piano ingkang elegan punika tambatan hati Dodo ing bermusik. Dodo boten namung rèmèn musik klasik, nanging ugi nyimak pop, rock, mnawi ingkang beraroma tradhisional. Dodo ndèrèk gabung ing Bina Musika ingkang dipunasuh déning Agus Rusli lan Obby. Ing Bina Musika, Dodo lajeng gabung ing sebuah Combo Band ingkang naté tampil kanthi berkala ing TVRI. Formasi Combo Band punika inggih punika Dodo Zakaria (keyboard), Erwin Gutawa (bass,piano), Yoyok (saxophone), lan Cendy Luntungan (drum). Manawi taksih linggih ing bangku SMP, piyambakipun sampun dipunajak bergabung ing grup rock asal Malang, Ogle Eyes, ingkang dipundukung almarhum Mickey Michael Merkelbach lan Lexy Rumagit. Dodo memang ugi sanget remen musik rock. Piyambakipun sanget ngagumi jago keyboard, kados ta John Lord saking Deep Purple, ngantos Keith Emerson saking Emerson Lake & Palmer.

Kauripan Pribadi[besut | besut sumber]

Wulan Juli 2007, Dodo divonis menderita kanker usus lan sampun nglakoni 3 kali operasi operasi usus lan empedu.[1] Manawi ajeg ing dinten Raya Idul Fitri 1428 H (13/10), pengurus Persatuan Artis Penyanyi, Pencipta lagu, lan Penata Musik Indonesia punika nglakoni operasi kanggé kaping sekawanipun. Operasi mau kalajengaken ngantos pitung jam ing griya Sakit Pusat Pertamina, Jakarta. Ing dinten Senin, 22 Oktober 2007, sawatawis tabuh 14.45 WIB, Dodo Zakaria ninggal donya ing yuswa 47 taun ing griya Sakit Pusat Pertamina, Jakarta. Piyambakipun ninggalaken putri, Viola Octavanya (23 oktober 1992), asil pernikahanipun kaliyan mantan penyanyi Dian Mayasari ingkang bercerai ing taun 1996.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Sala[besut | besut sumber]

Bersama Drakhma[besut | besut sumber]

Penata Musik[besut | besut sumber]

Album Kompilasi[besut | besut sumber]

Music Score[besut | besut sumber]

  • 1985-Idola Remaja, PT Rapi Film
  • 1987-Catatan Si Boy, PT Bola Dunia Film
  • 1987-Tatkala Mimpi Berakhir, PT Virgo Putra Film
  • 1988-Cinta Anak Zaman, PT Virgo Putra Film
  • 1988-Terang Bulan di Tengah Hari, PT Rembulan Semesta

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Dodo Zakaria Berpulang, diakses 16 01 2013
  2. Dodo Zakaria Tutup Usia, diakses 16 jan 2013

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]