Neno Warisman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Neno Warisman
Neno Warisman.jpg
Lair Titi Widoretno Warisman
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 1977-sapunika
Bojo Widiono Doni Wiratmoko

Hj. Titi Widoretno Warisman utawi langkung asring dipuntimbali Neno Warisman (lair 21 Juni 1964; umur 55 taun), inggih punika salah satunggalipun penyanyi, bintang filem senior, lan ugi desainer ageman muslim.[1][2] Neno palakrami kaliyan Ahmad Widiono Doni Wiratmoko.[1] Saking palakrami punika, Neno patutan tiga cacahipun, Giffari Zakka Waly, Maghfira Izzani Maulania, lan Raudya Tuzzahra Ramadhani.[1] Bintang filem Rindu Kami Padamu ing taun 1991 mratélakaken badhé ngagem jilbab, lan ngirangi aktivitas ing jagad entertainment.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Katresnanipun dhateng jagad seni, dipunwiwiti nalika Neno remen maos puisi (geguritan).[1] Neno naté dados juwara lomba maos puisi se-Jakarta ing taun 1978.[1] Salajengipun Neno gantos dhateng jagad tarik swanten (penyanyi) watawis taun 1980-an.[1] Kaliyan Fariz RM naté ngawentaraken lagu Nada Kasih.[1] Saking jagad tarik swanten punika, Neno wiwit nyobi karier ing bab akting.[1] Aktingipun ing filem Sayekti dan Hanafi saged dadosaken Neno misuwur.[1] Neno miwiti jagad filem, nalika dados bintang filem Semua Sayang Kamu ing taun 1989.[1] Amargi filem punika, Neno naté mlebet nominasi Aktris Paling Sae ing adicara Féstival Film Indonésia 1989.[1] Sasampunipun mratélakaken badhé ngagem jilbab, Neno lajeng aktif bab sosial masarakat lan nyerat buku.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Neno Warisman dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. Profil ing pks-anz.org dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]