Emilia Contessa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Emilia Contessa
Emilia Contessa.jpg
Biodata
Lair (1957-09-23) Sèptèmber 23, 1957 (umur 61)
AsalIndonésia Banyuwangi, Jawa Timur, Indonésia
GenrePop
PakaryanPenyanyi, aktris
Taun aktif1970–sekarang (penyanyi)
1971–1986 (aktris)

Emilia Contessa (lair ing Banyuwangi, Jawa Timur, Indonésia, 23 Sèptèmber 1957; umur 61 taun).[1] Emilia Contessa iku penyanyi Indonésia.[1] Emilia Contessa tau diarani Singa Panggung Asia karo majalah Asia Week nalika taun (1975).[1] Emilia tau duwé gayutan karo penyanyi Broery Pesolima lan aktor Mark Sungkar.[1]

Nalika taun 1976, Emil nikah karo Rio Tambunan, salah sijiné pejabat Pemda DKI.[1] Saka pernikahan iki, Emil nduwé anak kang cacahé loro ya iku penyanyi Denada Tambunan dan Riko Tambunan.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Emilia iku anak saka pasangan Hasan Ali lan Anna Susiani.[2] Emmilia Contessa pancen seneng nyanyi wiwit cilik. Ibuné Emil duwé usaha supaya Emillia bisa nyanyo ing acara-acara.[2] Nalik taun 1986, Emil bisa éntuk juwara umum penyanyi pop nalika Surabaya nganakake PON VII.[2] Lomba iki kang ndadèkaké Emil dadi penyanyi profésional.[2] Nalika iku Emil isih duwé jeneng Emilia Hasan.[2] Nalika taun 1970 Emilia Contessa diajak pencari bakat Lee Kuan Yew saka Philips Singapura kanggo rekaman ing Singapura.[2] Setaun ing Singapura, Emil banjur mbalik ing Indonésia.[2] Kang ndadèkaké Emil bisa mlebu tivi kang sepisanan ya iku Chris Pattikawa, kang mimpin acara hiburan ing TVRI.[2] Kanthi jeneng anyar ya iku Emilia Contessa, Emil sangsaya misuwur.[2] Emil kalebu penyanyi Indonésia kang duwé swara sopran kang powerfull lan lantang.[2] Masa emas Emil ya iku nalika pertengahan taun 1970-an.[2] Lagu-lagu Emil kang misuwur ya iku "Angin November", "Flamboyan", "Biarlah Sendiri", "Bunga Mawar, "Melati", "Rindu", "Bunga Anggrek", "Penasaran", "Kehancuran", "Layu Sebelum Berkembang", "Angin Malam", "Mungkinkah", lan akèh lagu-lagu liyané kang dikarang karo A. Riyanto.[2] Emilia uga ngasilaké album Islami kang judhulé Samudera Shalawat nalika taun 2000.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m legendamusik.com(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)