A. Riyanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A. Riyanto
Laloysius-riyanto1.jpg
Lair(1943-11-23)Novèmber 23, 1943
Surakarta, Jawa Tengah
PatiJuni 17, 1994(1994-06-17) (umur 52)
Jakarta
BasaBasa Indonésia
BangsaIndonésia Indonésia
SukuJawa
Warga nagaraIndonésia

Aloysius Riyanto (wiyos wonten ing Surakarta, 23 November 1943 [1]-séda ing Jakarta, 17 Juni 1994 kanthi yuswa 50 taun) punika satunggaling penyanyi lan komposer Indonésia. Wonten ing indhustri musik langkung kawéntar kanthi nama A. Riyanto utawi Kelik [2].

Aloysius Riyanto punika putra kaping 4 saking 9 sadulur. Bapakipun R. Daljono punika guru SGA lan dhosèn téyori musik wonten Akademi Musik ing Yogyakarta. Sasampunipun ngrekam lagu-lagunipun kaliyan penyanyi Tety Kadi ing Remaco taun 1967, Aloysius Riyanto damel band 4 nada nanging sekawan taun salajengipun band punika bubar. Lajeng Aloysius Riyanto damel Favourites Group kanthi komposisi Mus Mulyadi, Tommy, Harry Tos, lan Is Hariyanto[2].

Pendidikan[besut | besut sumber]

  • SD Van Lith di Jakarta (1951),
  • SD Pangudi Luhur Yogyakarta (1955),
  • SMP Pangudi Luhur Yogyakarta (1958),
  • SMA Kolese de Brito Yogyakarta (1961),
  • Fakultas Teknik Arsitektur Universitas Parahyangan, Bandung (1961-1963) [2],

Karir[besut | besut sumber]

  • Pimpinan Home Band 4 Nada ing PT. Remaco Jakarta (1969-1972),
  • Supervisor Favourites Group PT. Tangan Mas (Golden Hand) ing Jakarta (1973-1975),
  • Music Supervisor PT. Musica Studio Jakarta (1976-1978),
  • Présidhèn Komisaris PT. Nada Sound Jakarta (1975),
  • Pimpinan umum Artis-artis Rekaman Indonésia [2]

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Kayakeum Award di Festival Lagu Pop ing Seoul, Koréa Kidul (1978),
  • Anugerah Bhakti Musik Indonésia saking PAPPRI (2012)[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

lajeng dipunsekaraken malih déning Rano Karno lan Ria Irawan, sarta Chrisye lan Sophia Latjuba

Penyanyi Internatinal Teresa Teng saking Taiwan

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pratélan Seniman Indonésia

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b [1] (id) Legenda Musik Indonésia (dipun-akses tanggal 15 Januari 2013)
  2. a b c d e f [2] (id) Tokoh Riyanto (dipun-akses tanggal 15 Januari 2013)