Jamal Mirdad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jamal Mirdad
Jamal mirdad hl.jpg
LairJamal Mirdad
Pakaryanaktor
Taun aktif1981-sekarang
BojoLydia Kandou
AnakNaysila Mirdad
Kenang Kana
Nana Mirdad
Nathana Ghaza

Jamal Mirdad (lair ing Kudus, Jawa Tengah, 7 Mèi 1960; umur 60 taun[1] Jamal Mirdad ya iku penyanyi Indonésia.[2] Jamal Mirdad kalebu penyanyi kang senior ing Indonésia.[2] Saliyané nyanyi, Jamal Mirdad uga tau main filem.[2] Film kang tau dibintangi Jamal Mirdad kaya ta filem kang judhulé Ramadan dan Ramona.[2] Ing filem iki, Jamal Mirdad akting karo bojone ya iku Lydia Kandou).[2] Pernikahané karo Lydia Kandou tau dadi kontroversi awit nalika nikah, Jamal lan Lydia béda kapitayan.[2] Lydia Kandou kang ngugemi agama Kristen déné Jamal MIrdad ngugemi agama Islam [2] Saka pernikahane karo Lydia Kandou, Jamal duwé anak wédok kang cacahé loro ya iku Nana Mirdad lan Naysila Mirdad.[2] Leloroné nuruni bakat bapak ibuné lan padha-padha dadi artis.[2] Saiki Jamal Mirdad dadi anggota DPR (terpilih) 2009-2014 saka Parté Gerakan Indonesia Raya.[2] Jamal Mirdad wiwit makarya ing donyaning pulitik.[2]

Nikah béda agama[besut | besut sumber]

Sanajan béda agama Jamal lan Lydia tetep nikah.[2] Sanajan ana UU Perkawinan 1974 pasal 2 ayat 1 kang ngalang-alangi Jamal lan Lydia bisa nikah kanthi sah.[2] Nanging Jamal lan Lydia nékad nikah.[2] Leloroné banjur berjuang mati-matian supaya statusé bisa disahaké kanthi sah déning Pengadilan Negeri.[2] Prastawa kang kadadéan taun 1986 iki éntuk protès saka para agamawan lan masarakat.[2] Kamangka Jamal lan Lydia nalika iku lagi ing pucuk karir.[2] Nanging kanthi diréwangi pengacara, pernikahan Jamal lan Lydia banjur bisa disahaké karo pangadilan nalika taun 1985.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Pop[besut | besut sumber]

Album pop kang digawé Jamal Mirdad.[2]

  • Hati Selembut Salju (1981)
  • Madu dan Racun
  • Hati Lebur Jadi Debu
  • Hati Seorang Kawan Baru
  • Hati Kecil Penuh Janji
  • Rasa Cinta Bukan Dosa
  • Antara Aku dan Dia
  • Hati Seteguh Karang
  • Jamilah
  • Julaeha
  • Mariam Soto
  • Masih Adakah Cinta
  • Dibalik Rindu Ada Dusta (Nathalia)
  • Susan... Bukan Aku Merayu
  • Amanda
  • Cinta Anak Kampung
  • Yang Penting Hepi
  • Baru Lima Menit
  • U..Lay..Lay

Album Dangdut[besut | besut sumber]

Album dangdut kang digawé Jamal Mirdad.[2]

  • Madunya Iblis
  • Suminah
  • Merasa Hokey
  • Bujangan
  • Goyang DPR

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Jamal Mirdad.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Jamal Mirdad Memang dari Istri, Bali Post,(dipunundhuh tanggal 17 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 17 Juli 2011)