Lydia Kandou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lydia Kandou
Lidya kandou2a.jpg
Lair Lydia Ruth Elizabeth Kandou
Pakaryan aktris
Taun aktif 1980 — saiki
Bojo Jamal Mirdad
Anak Naysila Mirdad
Kenang Kana
Nana Mirdad
Nathana Ghaza

Lydia Kandou utawa jeneng jangkepé Lydia Ruth Elizabeth Kandou (lair ing Jakarta, Indonésia, 21 Fèbruari 1963; umur 56 taun)[1] iku sawijiné aktris kang asalé saka Indonésia.[1] Lydia Kandou wis main filem Indonésia nalika dasawarsa 1980-an awal.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Lydia Kandou lair ing Jakarta.[1] Nanging Lydia Kandou duwé katurunan saka Manado lan Walanda.[1] Urip kang dilakoni Lydia akèh godhané.[1] Nalika isih cilik, Lydia Kandou kerep lara-laranen.[1] Saéngga dhèwèké ora éntuk yèn mbanget senengé, ora éntuk yèn mbanget kagété lan mbanget susahé.[1] Amarga penyakité iki, Lydia Kandou banjur kerep dipisahké saka mas lan mbaké, Lydia uga ora éntuk dolanan karo sadulur-sadulur lan kanca-kancané.[1] Nalika biyén Lydia ora ngerti kenapa ibuké nglakokaké iki tumrap dhèwèké.[1] Pungkasané Lydia bisa ngerti yèn kang dilakokaké ibuné iki kanggo kaséhatané Lydia.[1]

Amarga kerep dhéwékan, Lydia urip dadi bocah wédok kang isinan, tampilané prasaja lan ora néko-néko anggoné paesan.[1] Nalika Lydia Kandao ditawani dadi modhél uga rada kangélan amarga dhèwèké duwé sipat isinan.[1] Nanging akèh wong kang ngajari Lydia Kandou.[1] Kanthi gladhèn sithik mbaka sithik, Lydia banjur sukses ing kariré.[1] Saliyané iku, ibuné Lydia uga mènèhi semangat terus kanggo Lydia.[1] Wiwit SMP, Lydia wis ngrokok, mulané saliyané mangan Lydia Kandao uga senam lan nglangi kanggo njaga kaséhatan awaké.[1] Saliyané iku Lydia Kandou uga duwé kasenengan masak.[1]

Nalika wiwitan taun 1980, Gope Samtani saka Rapi Film ménéhi peran tumrap Lydia ing filem Aladin dan Lampu Wasiat (Aladin and His Magic Lamp) kang misuwur iku.[2] Ing filem iki, Lydia main bareng karo Rano Karno.[2]Raam Punjabi saka Parkit Film uga mènèhi Lydia kasempatan kanggo ngembangaké aktingé ing filem, kaya ta 5 Cewek Jagoan (Five Deadly Angels) lan Perawan Rimba (Jungle Virgin Force).[2] Film-filem kang dibintangi nggawé Lydia dadi artis Indonésia kang misuwur nalika iku.[2] Saiki anak-anaké Lydia ya iku Nana Mirdad lan Naysila Mirdad uga akting lan main filem.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r selebriti.kapanlagi.com(diaksès tanggal 12 Juli 2011)
  2. a b c d e femina-online.com(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)