Iis Dahlia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Iis Dahlia
Iis Dahlia
Latar wuri
Jeneng lair Iis Laeliyah
Jeneng liya Iis Dahlia
Lair (29-05-1972) Mèi 1972, 29 (umur 1990) invalid year invalid day
Bongas, Indramayu, Jawa Barat, Indonesia
Jinis Musik Dangdut
Pakaryan Penyanyi

Iis Laeliyah populer karo nama Iis Dahlia (lair ing Bongas, Indramayu, Jawa Barat, 29 Mèi 1972; umur 47 taun), ya iku penyanyi dangdut lan juru main sinétron.[1]

Penyanyi kang duwé jeneng asli Iis Lailiyah iki lair saka pasangan Makmuri lan Qomariyah.[2] Iis dahlia wis ngluncuraké album-album sukses lan nglegenda ing masarakat.[1] Penampilané dadi bintang dikawiti nalika dadi bintang tamu ing acara "WAJAH BARU" (TVRI, 1995), terus dilanjutaké dadi bintang tamu PENTAS LENONG. saka penampilané mau, Iis dikontrak rekaman hingga 6 album.[1] taun 1987, Iis intuk kesempatan rekaman nyanyi lagu mandarin kang wis di basaké Indonésia. saiki Iis dikenal kerana lagu-lagu Melayu Tempo Doeloe génerasi Said Effendi lan Mashabi, kayadené Seroja.[3]. sak liyané iku dueté karo penyanyi India Ashraff Kutch Kutch Hot Ta Hai.[3] kanggo trobosan supaya dangdut luweh rame[1]. Iis Dahliya nggandeng Ikke Nurjanah, Kristina, Cici Paramida, Evie Tamala, Iyeth Bustami, Ine Cynthia lan Eri Susan, Iis tergabung ing kelompok musik dangdut D'Duta.[1] Harapané, liwat D'Duta, kelompok mau bisa nambahi apresiasi lan terobosan ing musik dangdut supaya tambah tumuwuh.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album-album[1][besut | besut sumber]

Sinetografi[3][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g dahlia Biografi Iis Dahlia dipununduh tanggal 11 Juni 2011
  2. Profil Iis Dahlia dipununduh tanggal 11 Juni 2011
  3. a b c Dahlia/Iis Dahlia.html dipununduh tanggal 11 Juni 2011