Iyeth Bustami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dangdut wonten Surabaya. Iyeth Bustami naté dados Penyanyi Wanita Terbaik Versi Anugerah Dangdut TPI 2003

Iyeth Bustami (jeneng lairé: Sri Barat, lair ndhik Bengkalis, 24 Agustus 1974;umur 41 taun) ya iku penyanyi pop melayu sing berkebangsaan Indonesia.

Biografi[besut | besut sumber]

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Iyeth rabi karo Eka Sapta tanggal 6 April 2004, lan saiki wes nduwé anak telu.

Karieré[besut | besut sumber]

Iyeth tau dadi Penyanyi Wanita Terbaik Versi Anugerah Dangdut TPI 2003.[butuh rujukan] Dèkne wis sué ndedikasikné awaké ana ing musik. Ndèk Riau, dèkne wes akèh sing ngenal amarga suara khas cengkok melayuné.[butuh rujukan]

Ndèk taun 1993, Iyeth pindah ana ing Jakarta, lan nglekasi ndhik donya musik lan ngethokné album Pop Melayu '40-'60 léwat label JK Record. Ndèk taun sing padha, Eddy Lestahulu karo diéwangi  aransemen  Alik Ababiel, Iyeth ngethokné album sing judhulé Rumah Cinta lan diprodhuksi karo Maheswara Musik.

Jenengé Iyeth soyo sué soyo akèh sing ngenal mergoné  nyanyèkné lagu Laksmana Raja di Laut ndhik taun 2004, onok nèng album Zapin-Dut: Laksmana Raja di Laut. Lagu kui uga ngumbulné jeneng Tia AFI sakbaré dèkné nggowokné ndhik konser eliminasi Akademi Fantasi Indosiar II nèng taun sing padha.[1]

Pemilihan umum lègislatif 2014[besut | besut sumber]

Iyeth dadi calon anggota lègislatif gawé Dewan Perwakilan Rakyat pusat nèng Partai Kebangkitan Bangsa daerah pemilihan Riau I: Kota Pekanbaru, Kota Dumai, Kabupatèn Bengkalis, Kabupatèn KapuloanMeranti, lan Kabupatèn Rokan Hilir.[2][3][4]

Kontroversiné[besut | besut sumber]

Sanadyan lagu Laksmana Raja di Laut iku lagu sing paling ngangkat jenengé, nanging  lagu iki nglairné kontroversi sing kédawa-dawa antarané  Iyeth karo musisi Riau sing ngakoni dadi sing gawé lagu kui, Nurham Yahya, ndhik taun 2005.[butuh rujukan] Ndèk sampul album, jeneng penciptané lagu mung ditulis NN; dadi ora nulis jenengé Yahya.

Iyeth mbéla awaké dhéwé amarga lagu kui nggoné masarakat Melayu. Awalé Iyeth dikabarné nyilih contoh rekaman lagu Laksmana Raja di Laut teko konconé seniman sing teko Bengkalis, nanging Iyeth sakbare ngrekam lagu kui lan dadi njeblug ndhik pasaran.[butuh rujukan]

Perselisihané kui akhiré nggowo ana ing pengadilan. Iyeth nggugat Nurham Yahya sing ngaku nyiptakné lagu Laksmana Raja Di Laut,[butuh rujukan] sakbaré kui pengadilan mutusné lèk lagu kui mirib karo lagu Nostalgia Aidil Fitri sing diciptakné Pak Ngah (seniman Malaysia).[butuh rujukan]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Pop Melayu '40-'60 (1994)
  • Rumah Cinta (1994)
  • Pop Minang '95 (1995)
  • Krisis Cinta (1995)
  • Cinta Hanya Sekali (2000)
  • Zapin-Dut: Laksmana Raja di Laut (2003)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

(Indonesia) Profil ndhik KapanLagi.com