Cici Paramida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cici Paramida
Cici Paramida.jpg
LairHamidah Idham
Pakaryanaktris, penyanyi
Taun aktif1993-saiki
BojoH. Raden Akhmad Suhaebi (bercerai kanthi hukum agama)
Wong tuwaH. M. Idris Makmun (ayah)
Hj. Rosnaeni (ibu)

Hamidah Idham, utawa kang dikenal kanthi jeneng Cici Paramida (lair ing Jakarta, 7 Sèptèmber 1973; umur 46 taun) ya iku penyanyi dangdut kang asalé saka Indonésia.[1] Cici dadi mbakyuné penyanyi dangdut kang menang ing lomba KDI (Kontes Dangdut TPI) 2004, Siti Rahmawati.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Cici lair ing kulawarga kang seneng musik.[1] Ibuné dadi penyanyi musik gambus lan qasidah.[1] Nalika isih cilik, Siti lan Cici tau nggabung ing grup musik qasidah.[1]

Cici Paramida iku anak saka pasangan HM Idris Makmun lan Hj. Rosnaeni.[1] Cici wiwit dikenal nalika nyanyékaké RT.05/RW.03.[1] Lan nalika nyanyékaké lagu Wulan Merindu jenengé sangsaya misuwur.[1] Cici luwih milih dangdut awit musiké kang ora béda adoh karo gambus lan qasidah.[1] Nganti saiki wis punjul 10 album kang diasilaké Cici.[1] Papat albumé duwé téma album religius.[1] Cici Paramida uga éntuk penghargaam kaya ta dhèwèké bisa éntuk penghargaan saka Anugerah Musik Indonesia (1999).[1] Album-album Cici akèh nggandhéng musisi kang misuwur ing Indonésia, kaya ta album Candu Asmara kang nganakaké kerja sama karo Guruh Soekarnoputra, lan album Tak Terpisahkan, kang nganakaké kolaborasi karo Erwin Gutawa.[1]

Cici tau duwé proyek musik bebarengan karo Ikke Nurjanah lan Kristina kang saklorone uga penyanyi dangdut. Grup 3 iku diarani trio diva dangdut kang diwangun ing taun 2011. Grup iki mbabarake tetembangan kang pisanan kang irah-irahane Goyang Sayang, rinipta déning Anang Hermansyah, lan tembang Kegagalan Cinta kang diaransemen manèh saka tetembangan riniptane Rhoma Irama.

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Cici nikah tanggal 12 Maret 2009. Penyanyi lagu Wulan Merindu iki resmi nikah karo H. Raden Akhmad Suhaebi (Eby), duda kang anaké papat lan dadi pengusaha rokok ing Jawa Tengah. Akad nikah ditindakaké ing Masjidil Karam, Arab Saudi, kanthi mas kawin seperangkat piranti salat lan dhuwit kang cacahé 1200 real.

Diskografi[besut | besut sumber]

  • RT 5 RW 3
  • Candu Asmara
  • Tak Terpisahkan
  • Lha... Ini Baru Enak!
  • Galau
  • Wulan Merindu

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)