Anang Hermansyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Anang Hermansyah
Anang Hermansyah caleg.jpg
Lair Anang Hermansyah
Pakaryan aktor
pemusik
penyanyi
kang ngréka lagu
prodhuser
Taun aktif 1989-sekarang
Bojo Krisdayanti (1996-2009, bercerai)
Ashanty (berpacaran)
Pasangan Syahrini (2010)
Ashanty (2010-sekarang)
Anak Titania Aurelie Nurhermansyah
Azriel Akbar Hermansyah

Anang Hermansyah, artis, penyanyi, aktor, uga kang ngréka lagu kang lair ning Jember, Jawa Timur tanggal 18 Maret 1969.[1] Anang Hermansyah dikenal dadi musisi lan pekerja musik, dikenal uga duda saka Krisdayanti.[2] Anang nyiptakaké tembang kanggo dhèwèké utawa kanggo ditembangaké déning wong liya.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Sadurungé Anang kondhang kaya saiki, dhèwèké nggabung ning band kang jenengé Kidnap, band kang ana amarga usaha kang dikerjakaké bareng karo Pay Siburian lan BIP ning gitar, kang wektu iku esih nggabung karo bang Slank.[1] Anang duwé gayutan kakancan kang apik kari Gang Potlot, kang akire nitis album Katrina kang digawé kari band Kidnap.[1]

Priya kang sukses ngrilis konser 3 Diva iki pernah dadi juri kanggo adu bakat, acara kang disiaraké ning stasiun televisi RCTI, "Indonesia Idol".[1] Sauwisé cerai karo Krisdayanti, Annang aktif manèh nerusaké kerjaané ning babagan musik.[1] Partengahan sasi September 2009, dhèwèké ngrilis albumé kang paling anyar kang sesirah coveré ANANG.[1] Ning album iku ana self title kang isiné 6 tembang (Separuh Jiwaku Pergi, Belajarlah Untuk Cinta, Hujanpun Menangis, Sakit, Bila Cinta Tak Dosa lan Hidup ini Rahasia).[1]

Awal tau 2010, Anang dipercaya manèh dadi juri ning ajang golèk bakat, INDONESIA IDOL 2010.[1]

Karya[besut | besut sumber]

Album kang pernah dirilis déning Anang, kaya ta[1]:

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Sala[1][besut | besut sumber]

Album duet kaliyan Krisdayanti[1][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l Biografi Anang Hermansyah dipununduh tanggal 11 Juni 2011
  2. ^ Anang Hermansyah Selalu Luangkan Waktu Untuk Anak dipununduh tanggal 11 Juni 2011