3 Diva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 Diva
3 Diva
Latar wuri
Lair Indonésia Indonésia
Taun aktif 2006-sekarang
Anggota
Krisdayanti
Titi DJ
Ruth Sahanaya.

Tiga Diva ya iku grup musik trio vokal kang anggotané para penyanyi kondhang, kaya ta Krisdayanti, Titi DJ, lan Ruth Sahanaya, trio vokal iki nggabung ning wiwitan taun 2006, diwangun amarga bantuwan saka Erwin Gutawa sing dadi panata musik lan Jay Subiyakto dadi panata artistik.[1] Konser 3 Diva iki diwiwiti nganggo iringané Erwin lan Jay, sukses ditindakaké ning Jakarta, Surabaya, Bandung lan Denpasar, Nyusul sawisé iku trio iki sukses ning Malaysia, nalika tanggal 25 Maret taun 2007.[1] Malah sawisé iku trio iki ngrilis albumé dadi siji ing taun 2006, karo tembangan andalan duwéné Deddy Dukun, Semua Tumbuh Jadi Satu.[1]

Nanging suwé-suwé, Diva Telu iki bubar karo Erwin-Jay ning wiwitan taun 2008.[1] Amarga kadadéan iku, konsèr Tiga Diva ning Hotèl Gran Melia, Jakarta Kidul nalika wengi pungkasaning taun.[1] Pihak kang ngelaksanakaké konser mau ora sarujuk karo Erwin-Jay, nanging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.[1]

Amarga saka iku pirang dina sawisé Erwin-Jay protès amarga Diva Telu mau tampil ora karo dhèwèké.[1] Mula ana kaputusan kanggo pegat lan ora ana tembung rujuk manawa Tiga Diva nganggo aransemen lan kabèh kang ana gayutané karo musikal kang tau digawé déning Erwin Gutawa ning awal Fèbruari 2008.[1]

Saiki Tiga Diva kang sadurungé biyasa ditulis déning 3Diva ning logoné nuli diowah dadi DI3VA.[1] Bebarengan karo kadadéan iku, Tiga Diva uga wusanané ngrilis mini album kang judhulé DI3VA (2008) kang isiné telung tembangan, A Lotta Love (ciptaan Titi DJ), Adilkah Ini Untukku (ciptaan Icha Jikustik) lan Mencinta (Titi DJ dan Anang).[1]

Miturut Jeffry Woworuntu garwané Ruth Sahanaya, 3 Diva iku format acara kang sebeneré dudu grup kaya Elfas Singer utawa Manhattan Transfer.[2] Kabeneran ana telung penyanyi ing program mau mula digawé 3 Diva, sawisé program mau bubar isih ana prabawa kang gedhé, mula wusananré ditindakaké terus, lan masarakat meruhi yèn 3 diva iku grup anannging sabeneré dudu.[2]

Sadurungé para anggota 3 Diva nganggo kajayaané dhéwé-dhéwé, mula ora padha gumantung maring anggota liyané.[2] Telu-teluné duwé karir dhéwé-dhéwé.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi 3 Diva dipununduh tanggal 23 September 2011
  2. a b c d berita 3 Diva dipununduh tanggal 23 September 2011