Ashanty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ashanty
Ashanty
Ashanty
Latar wuri
Jeneng lair Ashanty
Lair (1984-11-04) Novèmber 4, 1984 (umur 34)
Indonésia Indonésia
Jinis Musik Pop
Pakaryan Penyanyi, Aktris
Taun aktif 2009 - sapuniki
Parusahan rekaman Sony Music Entertainment Indonésia
Hubungan Anang Hermansyah (2010 - sapuniki)
Pasangan Anang Hermansyah (pacangan)

Ashanty (lair 4 Novèmber 1984; umur 34 taun), punika salah satunggaling penyanyi saking Indonésia.[1] Ashanty misuwur amargi nyanyi lagu ingkang irah-irahanipun Dulu.[1] Lagu wonten album punika ndadosaken Ashanty saged misuwur wonten stasiun radhio saha TV wonten ing Indonésia kados ta Dahsyat, Inbox, Play List, Take Him Out, Gebyar BCA, Kiss Vaganza, saha sanès-sanèsipun.[1] Album Ashanty ingkang sepindhah inggih punika album kanthi irah-irahan Ashanty ingkang dipundamel nalika taun 2009.[1]

Ashanty sapunika dados kanca dhuètipun Anang Hermansyah.[2] Sadèrèngipun Anang Hermansyah dados kanca dhuètipun Syahrini Jaelani.[2] Ashanty ugi ngakeni bilih Anang Hermansyah punika dados tiyang jaler ingkang saèstu caket kaliyan Ashanty.[2] Ashanty uga naté paring bebungah nalika Anang Hermansyah ambal warsa.[2] Bebungah punika dipunparingaken wonten ing panggung Kilau Emas 18 ANTV.[2] Ashanty ugi sampun nyiapaken kado punika kanthi temen.[2] Kajawi maringi kuwé ulang taun kanggé Anang, Asyanti ugi ngrawuhaken kulawarganipun Anang Hermansyah saking Jember, Jawa Wétan.[2] Anang ugi kagèt sanget nalika sedhèrèkipun rawuh saha minggah wonten ing panggung.[2] Ashanty ugi asring dhuèt kaliyan Anang nalika wonten adicara-adicara ingkang dipunsiyaraken wonten ing tivi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)
  2. a b c d e f g h i showbiz.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)