Gito Rollies

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gito Rollies
Gito Rollies.jpg
Gito Rollies
Lair Suratmi
Pakaryan Aktor, penyanyi
Taun aktif 1977-2008
Bojo Uci Bing Slamet (pegatan)
Michelle
Anak Galih Satria Permadi

Bangun Sugito (lair ing Biak, Papua, 1 Novèmber 1947 – pati ing Jakarta, 28 Fèbruari 2008 ing umur 60 taun[1] misuwur kanthi asma Gito Rollies) inggih punika penyanyi, aktor, lan ugi panceramah agami (ustadz) saking Indonésia.[2] Panjenenganipun ugi tilas garwanipun penyanyi Indonésia, Uci Bing Slamet.[2] Nami Rollies dipunpendhet saking grup band saking Bandung ingkang naté kawentar ing taun 1960-an ngantos dumugi taun 1980-an ingkang kapérang saking Uce F. Tekol, Jimmy Manoppo, Benny Likumahuwa, lan [[Tengku Zulian Iskandar]].[2] Gito ugi naté nyobi karier ing jagad filem, kalebet filem Kereta Terakhir lan Janji Joni.[2] Ing wekdal samangke, nami Gito dangu-dangu radi ical.[2] Panjenenganipun sampun tilar donya tanggal 28 februari 2008 sasampunipun nglaksanakakaen pangobatan ing griya sakit Pondok Indah, Jakarta Selatan.[2] Wiwit taun 2005, penyanyi ingkang gadhah swanten serak lan gaya panggung ingkang atraktif punika gerah amargi kanker klanjer getah bening.[2] Saminggu ping tiga panjenenganipun tindak dhateng griya sakit ing Singapura saperlu nglaksanakaken Kemoterapi.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album-album[besut | besut sumber]

Album-albumipun Gito Rollies inggih punika: Goyah, Permata Hitam, Astuti , Tuan Musik, Bingung Ironi, Perasaanmu saja, Sangsi, Mimpi, Srikandi, Angkara, Batas Hidup, Kau Ada, Jarum Neraka, Aku, Putri Ayu, Perasaan, Sederhana nanging nyata, Nona, Nona, Es Mi Ran, Getar, Spekulasi, Halo Joe, Binal, Penjilat, Dongèng, Otomatis, Heboh.

Album sanèsipun[besut | besut sumber]

taun 1989-Album singel Nicky Astria, "Cinta Di Kota Tua" nyanyi lagu "Cewek Komersil" karya Junaedi Salat.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Gito Rollies Tutup Usia" dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h Gito Rollies dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Gito Rollies


Kang sadurungé
Surya Saputra
[[Festival Film Indonésia

2004|2004]]

[[Penghargaan FFI untuk Ingkang maragani Pendukung Pria

Terbaik|Aktor Pendukung Terbaik FFI]]
Pemenang
2005

Kang sawisé
El Manik
[[Festival Film Indonésia

2006|2006]]