Grace Simon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Grace Simon
Grace Simon
Latar wuri
Lair (1953-04-05) April 5, 1953 (umur 66)
Indonésia Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Jinis Musik pop, jazz
Pakaryan aktris, penyanyi, penulis lagu
Taun aktif 1976 - sekarang
Parusahan rekaman Puspita Records, Irma Records, Musica Studio’s

Grace Simon (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 5 April 1953; umur 66 taun) inggih punika salah setunggaling penyanyi ingkang misuwur ing warsa 1970-an. Piyambakipun asring giyaran wonten ing TVRI ing adicara Aneka Safari lan asring dherek kontès ASEAN pop song. Tembang ingkang paling misuwur irah-irahanipun Bing ingkang dipundamel déning Titiek Puspa. Sanèsipun penyanyi, piyambakipun ugi dados juru main filem lan dados pemeran utama ing filem Lagu Untukmu sareng kaliyan Broery Pesolima. Filmipun ingkang kaping kalih irah-irahanipun Cincin Berdarah, ingkang dipunbintangi déning Muni Cader.

Ing pungkasan taun 1976 piyambakipun dados juwara ing Pop Singer' Indonesia, banjur dados wakil Indonesia ing adicara World Pop Song Contest 1976 ing Tokyo.

Grace miwiti mlebet ing perfileman wekdal dados pemeran pembantu ing filem Mereka Kembali (1972).[1] Sanes punika piyambakipun ugi naté dherek filem Ratapan Anak Tiri (1973).[1] Sanèsipun filem Lagu Untukmu, Grace ugi dados bintang utama filem Benyamin Jatuh Cinta (1976), Pacar Seorang Perjaka (1978).[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Bing
  • Tirai
  • Sayonara Sayangku
  • Saling Percaya
  • Lihat Air Mata
  • Sebelum Kau Pergi
  • Bila Seorang Diri
  • Cinta Putih
  • Jera
  • Tiada Cinta
  • Seindah Cinta
  • Kursi Pengantin
  • Aku Tak Percaya lagi
  • Selamat Malam
  • Melati Penuh Noda
  • Menanti
  • Esok Malam Kujelang
  • Untukmu
  • Pria dan Wanita
  • Renjana di produksi Musica Studio
  • Karmila
  • Untukmu
  • Jangan Bersedih
  • Damai
  • Kisah Seorang dara
  • Lembe-lembe
  • Anju Au
  • Pelarian di produksi Musica Studio

samson betawi

Album[besut | besut sumber]

  • Tembang Kenangan Pop Indonesia vol 1 "Tiada Cinta seindah cintaku"
  • Tembang Kenangan Pop Indonesia vol 2 "Sabda Alam"
  • Tembang Kenangan Pop Indonesia vol 3 "Yang ditinggalkan"
  • Tembang Kenangan Pop Indonesia Vol 4 "Mengangkan"
  • Tembang Kenangan Pop Indonesia Vol 5 "Diam-diam Jatuh Hati"
  • Tembang Kenangan Pop Indonesia Vol 6 "Karena Janji"
  • Tembang Kenangan Pop Indonesia Vol 7 "Di Wajahmu kulihat Bulan"

Prestasi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c filmindonesia.or.id, (diundhuh tanggal 10 Juni 2013)