Utha Likumahuwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Doa Putra Ebal Johan Likumahuwa
Utha likumahuwa kl.jpg
Lair Doa Putra Ebal Johan Likumahuwa
Jeneng liya Utha Likumahuwa
Pakaryan musisi Jazz
Taun aktif 19892011
Bojo Debbi Farida Likumahuwa
Anak Inne Likumahuwa
Abraham Likumahuwa

Doa Putra Ebal Johan Likumahuwa utawi ingkang langkung misuwur kanthi asma Utha Likumahuwa (lair ing Ambon, Maluku, 1 Agustus 1955 – pati ing Jakarta, 13 Sèptèmber 2011 ing umur 56 taun).[1] Utha Likumahuwa punika salah satunggaling penyanyi Indonésia ingkang asalipun saking Ambon.[1]

Utha Likumahuwa punika salah satunggaling musisi Indonésia ingkang gadhah daya prabawa tumpraping donyaning musik Indonésia.[1] Utha nikah kaliyan Debbie Farida.[2] Saking pernikahan punika, Utha patutan ingkang cacahipun kalih.[1] Sasampunipun dangu makarya wonten jagading hiburan, Utha banjur langkung aktif wonten pelayanan rohani.[1] Utha Likumahuwa punika paklik saking Barry Likumahuwa.[1] Utha kaserang stroke sasampunipun sowan wonten dalem sadhérékipun wonten ing Pekanbaru nalika wulan Juni 2011.[1] Sasampun dipunpriksa, asil pemriksaan nedahaken bilik Utha gadhah lelara diabétes saha gangguan jantung.[1] Miturut diagnosis dhokter, wonten penyumbatan darah ing polo ingkang saged njalari stroke.[1] Amargi lelara punika badanipun Uthe lajeng lumpuh sepalih.[1] Utha Likumahuwa tilar donya nalika dinten Slasa tanggal 13 September 2011.[1] Utha séda nalika jam 13.10 kanthi yuswa 56 taun.[1] Nalika taun 1989, Utha nampi penghargaan Penampilan paling saé ingkang nomer kalih ing ASEAN Pop Song Festival 1989 ingkang manggèn wonten Manila.[1] Lagu Sesaat Kau Hadir karya cipta Budi Bachtiar saha Aldino dados lagu ingkang paling saé wonten Festival punika.[1] Lagu kanthi irah-irahan Sesaat Kau Hadir ugi dipunpopuleraken kaliyan penyanyi Philipina Ronnie Liang kanthi irah-irahan Gusto Kita.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 15 september 2011)
  2. tabloidbintang.com(dipunundhuh tanggal 15 September 2011)