Budi Dharmawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Budi Dharmawan lair ing Juana - Kabupaten Pati, 26 Nopèmber 1936. Agamané Khonghucu, lulus seka Institut Téknologi Bandung, Jurusané Mesin 1961. Bebarengan wektu iku dhèwèké uga dadi Sarjana Muda Jurusan Administrasi Niaga, Fak. Sosial Politik Universitas Negeri Pajadjaran. Dhèwèké mlebu Dinas Wajib Militèr Angkatan Laut RI, ana ing Komando Penataran Angkatan Laut ing Surabaya 1961 - 1965, Dinas Wajib Militér ALRI, ana staf Komando Daérah Maritim-4 Jateng ing Semarang 1966 - 1967, kanthi pangkat Létnan Satu.

Sadurungé prenah njabat dadi Dirèktur Utama PT. Cengkéh Zanzibar, PT. united Fruit Indonesia Semarang, PT. First Fixo Furniture Semarang, Ketua Yayasan Dana Olah Raga Jateng, Anggota Dewan Penyantun IKIP Negeri Semarang.

Filsafah[besut | besut sumber]

Sing gawé gregeté nglakoni pagawèyan ya iku ukara "Urip iku mung titik nul gedhé". Ateges yén wong urip ing donya ora ana sing sampurna anggoné nglakoni pegawèyan, apa wae. ora ana sing hèbat, tur ora ana sing èlèk, kabèh padha. Seumpama pèngèn kasil nèng siji prakara ya mesthiné kudu ninggal prakara liyané. Dadi yèn diètung kasilé bakal nèmu nul gedhé.[1]

Anak[besut | besut sumber]

  • Anki Lestari Dharmawan
  • Lisa Ambarwati
  • Aria Budi Dharmawan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sadoyo SY, Bambang, ed. (1991). TOKOH & POTENSI KUNCI JAWA TENGAH (Apa & Siapa 1991-1992). Jl. Ngaglik Lama No. 72 Semarang: Penerbit Citra Almamater. kk. 35–36.