God Bless

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Grup musik Indonésia God Bless inggih punika grup musik rock ingkang sampun dados lègenda ing Indonésia. Dasawarsa 1970-an saged dipunanggep dados taun-taun kèjayaan mereka. Salah satunggaling bukti asma ageng mereka inggih punika ing wanci God Bless dipunpilih dados pembuka konser grup musik rock legendaris donya, Deep Purple ing Jakarta (1975).

Personil[besut | besut sumber]

Mantan Personil[besut | besut sumber]

Sajarah[besut | besut sumber]

Era 1970-an[besut | besut sumber]

Berdirine God Bless kawiwitan kaliyan balinipun Ahmad "Iyek" Albar balik ing Tanah Air sasampunipun pinten-pinten taun manggèn ing Walanda, piyambakipun berangan-angan minangka band piyambak ingkang langkung serius. Beliau kembali saking walandi sami kaliyan Ludwig Lemans (gitaris Clover Leaf, band Iyek manawi taksih ing walandi). Iyek lajeng ngajak (swargi) Fuad Hassan (drum) lan Donny Fattah (bass) kanggé minangka band. punika ingkang melatarbelakangi madegipun Crazy Wheels, sadèrèngipun pungkasan band mau ingkang wontenaken konser perdananipun ing TIM (Taman Ismail Marzuki) lajeng ndhèrèk pentas musik "Summer '28", semacam pentas 'Woodstock' ala Indonésia ing Ragunan, Jakarta, ingkang dipundereaken pinten-pinten band saking Indonésia, Malysia lan Filipina - ngewahi namanipun dados God Bless ing tanggal 5 Mèi 1973. Jockie Surjoprajogo (keyboard) piyambakipun énggal gayut kaliyan Crazy Wheels utawi God Bless ing wiwit taun 1973. Beliau dipunlebetake dados pengganti Deddy Dores - ingkang naté gayut kaliyan God Bless nanging boten bertahan lami ing band mau amargi betahaken ngurus bandnya piyambak, Rhapsodia. Nanging Jockie ugi boten saged bertahan lami. Posisi beliau punika dipun-gantos déning (swargi) Soman Lubis. Ing wulan Juni 1974, Fuad Hasan lan Soman Lubis (keyboard) ngalami kecelakaan lalu lintas ing Tugu Pancoran, Jakarta Selatan. God Bless pun ngelangkungi mangsa berkabung. Dipuntambah malih, sang gitaris Ludwig Lemans ugi mutusaken kanggé medal saking God Bless. Kaliyan makaten, personel ingkang ksisa tinggal Ahmad Albar lan Donny Fattah. Kangge. ngisi kekosongan ingkkbor, mereka mengajak Jockie kanggé nggayut mlih . Jockie lantas mengajak Ian Antono (gitar) dan Teddy Sujaya (drum) untuk bergabung dengan God Bless.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Replist