Soedarpo Sastrosatomo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soedarpo Sastrosatomo
Sudarpo.jpg
Rerincèn dhiri
Lair(1920-06-30)Juni 30, 1920
Indonésia Pangkalan Susu, Langkat, Sumatera Utara
PatiOktober 22, 2007(2007-10-22) (umur 87)
Indonésia Jakarta, Indonésia
SisihanMinarsih Wiranatakusumah

Soedarpo Sastrosatomo (lair Pangkalan Susu, Langkat, Sumatera Utara,[1]30 Juni 1920 — tilar donya Jakarta, 22 Oktober 2007) ya iku juru runding, nasionalis, lan pengusaha kang akèh perané sajeroning mbantu perjuangan diplomasi Indonésia ing mangsa-mangsa wiwitan kamardikan.

Dhèwèké uga anggota perunding Indonésia sajeroning Perundingan Linggarjati, banjur dadi anggota perwakilan RI ing PBB taun 1948 tekan 1950. Sawisé dadi punggawa nagari sapérangan wektu, dhèwèké metu saperlu bisnis swasta. Dhèwèké ngedegaké PT. Samudera Indonésia, perusahaan pelayaran gedhé kang ngwasani distribusi barang sa-Indonésia. Sawisé ekspansi ing sapérangan babagan usaha, ing taun 1986 dhèwèké kacathet mimpin 21 perusahaan.[2]

Dhèwèké dikenal minangka sawijining pengusaha Indonésia kanthi jejuluk Raja Kapal amarga perusahaan pelayarané dadi perusahaan garda paling ngarep ing Indonésia. Ing taun 2006, jenengé mlebu ing "Pratélan 40 orang terkaya di Indonésia (2006)" saka Majalah Forbes.[3]

Ing mangsa tuwané dhèwèké dikenal minangka filantropis lan akèh sesambungan lan mbantu aktivis perobahan, politisi, lan akadhemisi.

Soedarpo kawin karo Minarsih Wiranatakusumah lan duwé anak telu.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]