Juni 2012

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
< Juni 2012 >
M S S R K J S
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kalendher Setaun

Prastawa[besut | besut sumber]

  • 30 Juni 2012 Manten Mahamantri Israèl, Yitzhak Shamir tilar donya mawi yuswa 96 taun.
  • 29 Juni 2012 Gréja Kawiyosan ing Bethlehem, Gisik Kulon dados situs Warisan Donya UNESCO kapindhah ing Palèstina.
  • 24 Juni 2012 Muhammad Mursi kapilih dados Présidhèn Mesir.
  • 21 Juni 2012 Montor Miber Angkatan Udara Indonésia Fokker 27 ngalami kacilakan lan dhawah ing satunggaling komplèks griya-griya ing Jakarta, lan niwasaken sakirangipun 11 jiwa.
  • 20 Juni 2012 Wonten wartos saking biro pers Mesir MENA manawi Hosni Mubarak ingkang dipunvonis kunjara salawasipun gesang ing tanggal 2 Juni 2012, sapunika sampun tilar donya kanthi klinis. Nanging wartos punika dipunbantah sawatawis pajabat sénior Mesir.
  • 19 Juni 2012 Pangadeg Wikileaks, Julian Assange mlajeng dhateng Kadutan Agung Ekuador ing London kanggé nyuwun suwaka, awit piyambakipun ajrih bakal dipunserahaken dhateng Amérika Sarékat manawi dipunékstradisi dhateng Swédia.
    Nayef bin Abdulaziz
    Nayef bin Abdulaziz
  • 16 Juni 2012 Pangéran makutha Arab Saudi, Nayef bin Abdulaziz (gambar), tilar donya mawi yuswa 78 taun ing Jenéwa, Swiss.
  • 10 Juni 2012 Juru balap pit Azad University Cross Team asal Spanyol, Oscar Pujol Munoz tampil minangka juwara umum Tour de Singkarak 2012.
  • 8 Juni 2012 Kajuwaran bal-balan Piala Éropah UEFA Euro 2012 (8 Juni-1 Juli 2012) resmi dipunbikak ing Warszawa, Polen mawi tetandhingan antawis Polen lawan Yunani mawi kasil 1-1. Lajeng dalunipun Rusia mimpang 4-1 saking Céko ing Wroclaw. Kajuwaran taun punika dipunwontenaken ing kalih nagari: Polen saha Ukraina. Cacahipun tim ingkang tumut wonten 16.
  • 3–10 Juni 2012 Tour de Singkarak 2012 resmi dipunbikak lan sampun kawiwitan saking Kitha Sawahlunto dumugi ing Kitha Padang ing tanggal 10 Juni
  • 2 Juni 2012 Riyadi pèngetan jumeneng nata ingkang kaping 60 (Yubiléum Inten) Ratu Elizabeth II kalaksanan ing Lèpèn Thames mawi arak-arakan baita.

    Mirsani ugi[besut | besut sumber]

  • Dasawarsa Juni Taun :
    1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
    1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
    1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
    1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
    1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
    1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
    1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
    1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
    1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
    1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
    2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
    2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
    2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029