Gréja Kawiyosan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Papan Wiyosan Gusti Yésus: Gréja Kawiyosan lan Rute Jiyarah, Bethlehem (Birthplace of Jesus: the Church of the Nativity and the Pilgrimage Route, Bethlehem)
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Church of the nativity beth.jpg
Gréja Kawiyosan saka Manger Square.
Jinis Budaya
Wewaton iv, vi
Rujukan 1433
Tlatah UNESCO Asia Wétan
Sujarah prasasti
Prasasti 2012 (Sési Ka-36)

Gréja Kawiyosan (Basa Inggris Church of the Nativity; Arab كنيسة المهد) ing Bethlehem iku salah sawijining gréja lawas dhéwé sadonya sing dienggo sacara sambung-sinambung. Gedhung gréja dibangun sadhuwuré guwa sing miturut tradhisi papan wiyosané Gusti Yésus. Papan iki dianggep suci déning wong Kristen lan Muslim. Gréja iki situs kapisan ing Negara Palèstina sing kadaptar ing pratélan Situs Warisan Donya UNESCO. Situs iki uga kalebu situs warison donya jroning bebaya.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gréja_Kawiyosan&oldid=833907"