Gréja Kawiyosan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Wiyosan Gusti Yésus: Gréja Kawiyosan lan Rute Jiyarah, Bethlehem (Birthplace of Jesus: the Church of the Nativity and the Pilgrimage Route, Bethlehem)
Church of the nativity beth.jpg
Gréja Kawiyosan saka Manger Square.
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Negara Palèstina Edit this on Wikidata
Paugeran iv, vi[1]
Rujukan 1433
Koordhinat 31°42′16″N 35°12′28″E / 31.704305555556°N 35.207638888889°E / 31.704305555556; 35.207638888889
Prasasti 2012 (Sèsi )
Ing Bebaya 2012– (2012–)

Gréja Kawiyosan (Basa Inggris Church of the Nativity; Arab كنيسة المهد) ing Bethlehem iku salah sawijining gréja lawas dhéwé sadonya sing dienggo kanthi sambung-sinambung. Gedhung gréja dibangun sadhuwuré guwa sing miturut tradhisi papan wiyosané Gusti Yésus. Papan iki dianggep suci déning wong Kristen lan Muslim. Gréja iki situs kapisan ing Negara Palèstina sing kadaptar ing pratélan Situs Warisan Donya UNESCO. Situs iki uga kalebu situs warison donya sajeroning bebaya.

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/1433.