Negara Palèstina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Flag of Palestine - long triangle.svg
Mill (British Mandate for Palestine currency, 1927).jpg

Nagara Palèstina دولة فلسطين (basa Arab), Palèstina (basa Suryani) iku sawijing nagara sing diproklamasèkaké ing Aljir tanggal 15 November 1988. Wewengkoné ana ing Timur Tengah antarané Laut Tengah lan Kali Yordan. Status pulitiké isih dadi padudon. Sapérangan gedhé nagara anggota OKI, ASEAN, lan Gerakan Non-Blok ngakoni anané nagara Israèl lan uga nagara Palèstina.

Géografi[besut | besut sumber]

Palèstina ana ing sisih kulon barat bawana Asia sing gumelar antara garis lintang meridian 15-34 lan 40-35 nuju wétan, lan antara garis lintang meridian 30-29 lan 15-33 arah ngalor.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Saiki, wewengkon Palèstina dipérang dadi rong èntitas pulitik:

Delengan uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Peta

Pustaka[besut | besut sumber]