April 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

30 April 2009 - Setunggaling pengendara montor nabrakaken montoripun dhumateng kerumunan tiyang ingkang nembé mirsani parade Hari Ratu ing Walanda. (BBC)

29 - Watawis 100 prajurit TNI Angkatan Dharat Batalyon Infanteri 751/Berdiri Sendiri, Sentani, Jayapura, Papua ngamuk amargi hak-hakipun dipunpotong déning komandan. (Kompas)

25 - 12 kurban tiwas déning virus flu babi wonten ing Meksiko.(DetikNews)

Afrika Kidul

24 - Konggrès Nasional Afrika pimpinan Jacob Zuma dipunpesthèkaken mimpang wonten ing pamilihan umum ing Afrika Kidul. (NY Times)

21 - Kapustakan Digital Donya dipunkepyakaken déning UNESCO ing Paris. (The Age)

17 - Pesawat Mimika Air ingkang ngangkud sanga panumpang ical wonten ing Papua. Ngantos sapunika nasib para panumpang kaliyan awak pesawat dèrèng kinawruhan. (Republika)

Thailand

14 - Para pengunjuk raos antipamaréntah wonten ing Thailand kanthi sukarila mungkasi aksinipun ingkang ugi sampun andadosaken dipunbatalaken KTT ASEAN kaliyan Asia Timur.

12 - Pegolf Argentina Ángel Cabrera dados juwara Turnamen Masters 2009.

9 - Indonésia ngayahi pamilihan umum kanggé milih anggota DPR, DPD, lan DPRD. (The New York Times)

6 - Lindhu kanthi kakiyatan 6,3 skala Richter ngguncang tlatah Abruzzo, Italia; sakbotenipun 50 jiwa tiwas lan éwon sanèsipun kécalan papan padununganipun. (BBC)

5 - Gjorge Ivanov mimpang pemilu présidhèn ing Makedonia.

5 - Satelit Kwangmyŏngsŏng-2 ingkang dipunluncurkan Koréa Lèr gagal mlebet orbit lan dhawah ing Samudra Pasifik. (BBC)

5 - Lars Løkke Rasmussen dados Perdana Menteri Dhénemarken nggantosaken Anders Fogh Rasmussen ingkang kapilih minangka Sekretaris Jenderal NATO.

Najib Razak

3 - Deputi Perdana Menteri Najib Razak dipunsumpah minangka Perdana Menteri Malaysia sasampunipun Abdullah Badawi ngunduraken dhiri sadinten sadèrèngipun. (BBC)

2 - Pasamuan tingkat inggil Kepala Pamaréntahan nagara-nagara anggota G-20 dipunbikak kanthi resmi ing London, Inggris. (CNN)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Dasawarsa April Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029