Jerman ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Germany ing
Olimpiade
Flag of Germany.svg
Kode IOCGER
KONKonfederasi Ulahraga Olimpiade Jerman
Situs webwww.dosb.de (in German, English, and French)
Medali
Peringkat ke-3
Medali Emas
283
Medali Perak
282
Medali Perunggu
290
Total
855
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
Olimpiade Interkala 1906
 Saar (1952)
 United Team of Germany (1956–1964)
 East Germany (1968–1988)
 West Germany (1968–1988)

Para atlet saka Jerman njupuk bagean ing sabagean gedhe Permainan Olimpiade sawise Permainan modern kapisan ing 1896. Jerman sampun dadi tuan omah ing telu Permainan Olimpiade, ing Permainan-permainan Olimpiade Musim Dingin 1936, Olimpiade Musim Panas 1936, lan Olimpiade Musim Panas 1972. Kajaba iku, Jerman kapilih kanggo dadi tuan omah Olimpiade Musim Panas 1916 lan Olimpiade Musim Dingin 1940, kalorone ditundha amargi Perang Donya. Sawise perang kasebut, Jerman ora entuk melu ing 1920, 1924 lan 1948. Nalika nagara kasebut dibagi, kabeh loro nagara Jerman ngaboikot Permainan Musim Panas: ing 1980, Jerman Kulon dadi salah sijining saka 66 nagara sing ora melu menyang Moskwa amargi nentang invasi Afganistan dening Uni Sovyet lan ing 1984, Jerman Wetan gabung karo Uni Sovyet (lan beberapa nagara liyane) ing pamboikotan Permainan Musim Panas ing Los Angeles.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Germany". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Germany". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Germany". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2013-05-16.

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Jerman-stub