Uni Sovyèt ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Soviet Union ing
Olimpiade
Flag of the Soviet Union.svg
Kode IOCURS
KONKomite Olimpiade Soviet
Medali
Peringkat ke-2
Medali Emas
473
Medali Perak
376
Medali Perunggu
355
Total
1,204
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Estonia (1920–1936, 1992–)
 Latvia (1924–1936, 1992–)
 Lithuania (1924–1928, 1992–)
 Unified Team (1992)
 Armenia (1994–)
 Belarus (1994–)
 Georgia (1994–)
 Kazakhstan (1994–)
 Kyrgyzstan (1994–)
 Moldova (1994–)
 Russia (1994–2016)
 Ukraine (1994–)
 Uzbekistan (1994–)
 Azerbaijan (1996–)
 Tajikistan (1996–)
 Turkmenistan (1996–)
[[File:Masalah Lua ing Modhul:Country_alias larik 1695: Invalid country alias: OAR.|23x15px|border|alt=|link=]] [[Masalah Lua ing Modhul:Country_alias larik 1695: Invalid country alias: OAR. ing 2018 Winter Olimpik|Masalah Lua ing Modhul:Country_alias larik 1695: Invalid country alias: OAR.]] (2018W)

Uni Sovyet miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1952, lan berkompetisi ing Pesta Olahraga kasebut sajumlah kaping 18 ing wektu sabanjure. Enem saka sanga penampilanne ing Permainan Olimpiade Musim Panas, tim Sovyet entuk peringkat pertami ing total jumlah medhali emas sing dimenangke. Sakwetoro ing telung penampilan liyane, nagara kasebut entuk peringkat kapindho. Sakwentoro iku, tim kasebut ngeraih peringkat pertami ing jumlah medhali emas sajumlah kaping pitu lan entuk peringkat kapindho ing loro penampilan saka sanga penampilan ing Permain Olimpiade Musim Dingin.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Results and Medalists—Soviet Union". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Soviet Union". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-21. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  • "The USSR and Olympism" (PDF). Olympic Review. International Olympic Committee (84): 530–557. October 1974. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2013-01-16. Dibukak ing 2008-03-28. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)