Afrika Kidul ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
South Africa ing
Olimpiade
Flag of South Africa.svg
Kode IOCRSA
KONKomite Olimpiade lan Konferensi Ulahraga Afrika Kidul
Situs webwww.sascoc.co.za
Medali
Medali Emas
26
Medali Perak
31
Medali Perunggu
29
Total
86
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Afrika Kidul miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1904, lan ngirimi para atlet kanggo melu ing kabeh Permainan Olimpiade Musim Panas nganti 1960. Sawise pengesahan Resolusi 1761 Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa ing 1962 ing nanggepi kebijakan apartheid Afrika Kidul, nagara kasebut ora entuk melu ing Pesta Olahraga kasebut.

Sawise negosiasi kanggo pungkasanipun apartheid ing Afrika Kidul sing dilakoni ing 1990, nagara kasebut gabung maneh ing gerakan Olimpiade. Komite Olimpiade lan Konferensi Ulahraga Afrika Kidul didegake ing 1991, lan Afrika Kidul bali maneh menyang Pesta Olahraga kasebut ing Olimpiade Musim Panas 1992 (lan Paralimpiade Musim Panas 1992). Afrika kidul uga melu ing Permainan Olimpiade Musim Dingin ing 1960, lan sawise 1994.

Para atlet Afrika Kidul menangke total 86 medhali, karo atletik, tinju lan langi minangka bidang ulahraga sing entuk medhali paling akeh.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "South Africa". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—South Africa". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "South Africa". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-21. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Afrika Kidul-stub