Géorgia ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Georgia ing
Olimpiade
Flag of Georgia.svg
Kode IOCGEO
KONKomite Olimpiade Nasional Georgia
Situs webwww.geonoc.org.ge (in Georgian and English)
Medali
Medali Emas
10
Medali Perak
12
Medali Perunggu
18
Total
40
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Soviet Union (1952–1988)
 Unified Team (1992)

Georgia miwiti melu ing Permainan Olimpiade minangka nagara independen ing 1994. Sawise iku, nagara kasebut ngirimi para atlet kanggo melu ing kabeh Permainan Olimpiade Musim Panas lan Permainan Olimpiade Musim Dingin.

Sadurunge , para atlet Georgia melu minangka bagean saka Uni Sovyet ing Olimpiade saka 1952 nganti 1988. Sawise pambubaran Uni Sovyet, Georgia dadi bagean saka Tim Gabungan ing 1992.

Para atlet Georgia menangke total 40 medhali, utamine ing bidang gulat, judo lan angkat wesi.

Komite Olimpiade Nasional Georgia didegake ing 1989 lan dirasmike dening Komite Olimpiade Internasional ing 1993.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Georgia". International Olympic Committee.
  • "Georgia". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2016-06-24.

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Georgia-stub