Myanmar ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Myanmar ing
Olimpiade
Flag of Myanmar.svg
Kode IOCMYA
KONKomite Olimpiade Myanmar
Situs webwww.myasoc.org (in Burmese)
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
0
Medali Perunggu
0
Total
0
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
25px|Uni Burma Burma (1948-1988)

Myanmar, sing wektu iku berkompetisi minangka Burma, kaping pertami melu ing Permainan Olimpiade ing 1948, lan sampun ngirimi para atlit ing kabeh Olimpiade Musim Panas sawise kuwi, kajaba ing Permainan 1976. Nagara kasebut ora tau melu ing Olimpiade Musim Dingin. Sawise Permainan 1992, nagara kasebut diarani minangka Myanmar ing kompetisi Olimpiade.

Ing 2016, ora ana atlit Burma sing sapisan menangke medhali Olimpiade.[1] Kay Thi Win entuk peringkat kapapat ing angkat wesi ing Olimpiade Musim Panas 2000 – 48 kg wadon.

Komite Olimpiade Nasional kanggo Myanmar didegake ing 1947 lan dirasmike dening Komite Olimpiade Internasional ing taun sing padha.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The 10 Most Populous Countries To Never Win An Olympic Medal". buzzfeed.com. Diarsip saka asliné ing 21 September 2017. Dibukak ing 24 April 2018.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Myanmar". International Olympic Committee.
  • "Myanmar". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-23. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)