Ukraina ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ukraine ing
Olimpiade
Flag of Ukraine.svg
Kode IOCUKR
KONKomite Olimpiade Nasional Ukraina
Situs webwww.noc-ukr.org (in Ukrainian and English)
Medali
Medali Emas
38
Medali Perak
37
Medali Perunggu
72
Total
147
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
Cithakan:Flaglink (1896–1912)
Cithakan:Flaglink (1896–1912)
 Czechoslovakia (1920–1936)
 Poland (1924–1936)
 Romania (1924–1936)
 Soviet Union (1952–1988)
 Unified Team (1992)

Ukraina miwiti melu ing Permainan Olimpiade minangka nagara mardika ing 1994, lan sampun ngirimi para atlet kanggo melu ing kabeh Olimpiade Musim Panas lan Olimpiade Musim Dingin sawise iku. Atlet kapisan sing menangke medhali emas kanggo Ukraina menika Oksana Baiul.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Ukraine". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Ukraine". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Ukraine". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-02-02. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)