Menyang kontèn

Tajikistan ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tajikistan ing
Olimpiade
Kode IOCTJK
KONKomite Olimpiade Nasional Republik Tajikistan
Situs webwww.olympic.tj (in Tajik)
Medali
Medali Emas
1
Medali Perak
1
Medali Perunggu
2
Total
4
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Soviet Union (1952–1988)
 Unified Team (1992)

Tajikistan miwiti melu ing Permainan Olimpiade minangka nagara merdika ing 1996. Sawise iku, nagara kasebut sampun ngirimi para atlit ing kabeh Olimpiade Musim Panas. Nagara kasebut uga berkompetisi ing Olimpiade Musim Dingin sawise 2002. Nganti saiki, Andrei Drygin dadi siji-sijine wong sing sapisan ngewakili Tajikistan ing Olimpiade Musim Dingin, ngadadekane kompetitor tunggal saka nagarane ing 2002, 2006, lan 2010.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Tajikistan". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Tajikistan". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Tajikistan". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-23.