Argèntina ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Argentina ing
Olimpiade
Flag of Argentina.svg
Kode IOCARG
KONKomite Olimpiade Argèntina
Situs webwww.coarg.org.ar (in Spanish)
Medali
Medali Emas
21
Medali Perak
25
Medali Perunggu
28
Total
74
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Argèntina melu ing Permainan Olimpiade kanggo kapisan ing 1900. Nagara kasebut kapisan melu ing 1900. Nagara kasebut melu ing kabeh Olimpiade Musim Panas sabanjure kajaba ing 1904, 1912, lan nalika ngedukung pamboikotan Olimpiade Musim Panas 1980.[1] Nagara kasebut melu ing Olimpiade Musim Dingin ing 1928, 1948, 1952 lan secara berkelanjutan ing 1960.

Argèntina menika salah sijining saka 12 nagara – siji-sijine saka Ibero-Amerika – sing ngadegake Komite Olimpiade Internasional ing 1894, diwakili dening Dewan Eksekutif kapisan José Benjamin Zubiaur, sing ngejabat nganti 1907. Komite Olimpiade Nasional kanggo Argèntina didegake lan dirasmike ing 1923.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Grasso, John; Mallon, Bill and Heijmans Jeroen; Historical Dictionary of the Olympic Movement; p. lxxviii ISBN 978-1-4422-4859-5

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Argentina". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Argentina". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Argentina". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-21. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  • "Argentine gold medals won at Olympic Games", Xinhua, July 9, 2008

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Argèntina-stub