Bélarus ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Belarus ing
Olimpiade
Flag of Belarus.svg
Kode IOCBLR
KONKomite Olimpiade Belarus
Situs webwww.noc.by (in Russian and English)
Medali
Medali Emas
20
Medali Perak
32
Medali Perunggu
44
Total
96
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Poland (1924–1936)
 Soviet Union (1952–1988)
 Unified Team (1992)

Para atlet saka Belarus miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing Olimpiade Musim Panas 1952 ing Helsinki, Finlan minangka bagean saka Uni Sovyet (kode IOC: URS).[1] Sawise Uni Sovyet dibubarke ing 1991, Belarus, bebarengan karo papat saka papat welas bekas republik Sovyet liyane, melu ing Olimpiade Musim Dingin 1992 (dianakake ing Albertville, Prancis) minangka Tim Gabungan. Banjur kuwi ing 1992, sewelas republik gabung karo Belarus kanggo melu minangka Tim Gabungan ing Olimpiade Musim Panas ing Barcelona, Spanyol. Loro taun sabanjure, Belarus melu kanggo kapisan minangka nagara merdika ing Olimpiade Musim Dingin 1994, sing dianakake ing Lillehammer, Nurwègen. Sawise 1994, Belarus sampun menangke medhali-medhali ing kabeh Olimpiade Musim Dingin lan Musim Panas sing ngelibatke Belarus.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. International Olympic Committee Helsinki 1952 Olympics Overview. Retrieved July 14, 2007.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Belarus". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Belarus". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Belarus". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-02-02. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  • Official website of the NOCRB (in English and Russian)

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Belarus-stub