Ghana ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ghana ing
Olimpiade
Flag of Ghana.svg
Kode IOCGHA
KONKomite Olimpiade Ghana
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
1
Medali Perunggu
3
Total
4
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Ghana miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1952, nalika nagara kasebut diarani karo jeneng kolonial Pasisir Emas. Nagara kasebut sampun ngirimi para atlet kanggo melu ing sabagean gedhe Olimpiade Musim Panas sawise iku, mung absen ing Permainan 1956, ngaboikot Permainan 1976 amargi ngaprotes kamelusertaan Niu Selan (sing isih nduweni hubungan ulahraga karo Afrika Kidul sing apartheid), lan melu ing pamboikotan Olimpiade Musim Panas 1980 sing dipimpin dening Amerika Sarekat. Ghana melu ing Olimpiade Musim Dingin kanggo kapisan ing Vancouver ing 2010.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ghana's 'Snow Leopard' qualifies to ski in 2010 Winter Olympics". CBC News. Toronto, Canada. 12 March 2009. Dibukak ing 22 February 2015.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Ghana-stub