Républik Dhémokratik Kongo ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
DR Congo ing
Olimpiade
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg
Kode IOCCOD
KONComité Olympique Congolais
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
0
Medali Perunggu
0
Total
0
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Républik Dhémokratik Kongo (RD Kongo) miwiti melu ing Olimpiade ing 1968, nalika nagara kasebut diarani minangka Kongo Kinshasa. Penampilan Olimpiade sabanjure saka nagara kasebut menika enem welas taun sabanjure ing 1984, nalika nagara kasebut diarani minangka Zaire. Nagara kasebut ngirimi para atlet kanggo melu ing kabeh Olimpiade Musim Panas sawise iku, nanging ora tau melu ing Olimpiade Musim Dingin. Ing Permainan 2000, nagara kasebut diarani minangka Républik Dhémokratik Kongo.

Ora ana atlet saka RD Kongo sing menangke medhali Olimpiade, ngadadikake nagara kasebut dadi nagara karo penduduk paling kaeh kapindho ing donya sing ora tau ngalamine, sawise Banggaladesa.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Democratic Republic of the Congo". International Olympic Committee.
  • "Congo (Kinshasa)". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-02-02. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)