Irlan ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ireland ing
Olimpiade
Flag of Ireland.svg
Kode IOCIRL
KONFederasi Olimpiade Irlan
Situs webwww.olympics.ie
Medali
Medali Emas
9
Medali Perak
10
Medali Perunggu
12
Total
31
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Great Britain (1896–1920)

Tim sing ngewakili Irlan sampun melu ing Olimpiade Musim Panas sawise 1924, lan ing Olimpiade Musim Dingin sawise 1992. Federasi Olimpiade Irlan (Olympic Federation of Ireland, OCI) didegake ing 1922[1] ing wektu pamrentahan sakwetoro sadurunge pangadhegan rasmi Nagara Mardika Irlan. OCU berafiliasi karo Komite Olimpiade Internasional (International Olympic Committee, IOC) ing wektu permainan Paris.[1] Ana kontroversi babagan apa tim kasebut ngewakili Republik Irlan utawa kabeh pulo Irlan sing terdiri saka Republik kasebut lan Irlan Lor.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Hunt, Tom (2015). "'In our case, it seems obvious the British Organising Committee piped the tune': the campaign for recognition of 'Ireland' in the Olympic Movement, 1935–1956". Sport in Society. 18 (7): 835–852. doi:10.1080/17430437.2014.990689. ISSN 1743-0437.
  • Llewellyn, Matthew P. (2015). "For a 'United' Kingdom and a 'Greater' Britain: the British Olympic Association and the limitations and contestations of 'Britishness'". Sport in Society. 18 (7): 765–782. doi:10.1080/17430437.2014.990687. ISSN 1743-0437.
  • MacCarthy, Kevin (2010-03-30). Gold, Silver and Green: The Irish Olympic Journey 1896-1924. Cork University Press. ISBN 9781859184585. Dibukak ing 28 May 2013.
  • "Ireland". Countries. International Olympic Committee. Dibukak ing 19 April 2016.
  • "Ireland". Olympic Medal Winners. International Olympic Committee. Dibukak ing 19 April 2016.
  • "Ireland". Olympics > Countries. Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 22 April 2016. Dibukak ing 19 April 2016.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b OCI History, Olympic Council of Ireland
  2. O'Sullivan, Patrick T. (Spring 1998). "Ireland & the Olympic Games". History Ireland. Dublin. 6 (1). Diarsip saka sing asli ing 9 June 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Republik Irlan-stub