Komite Olimpiade Internasional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Komite Olimpiade Internasional (basa Inggris: International Olympic Committee/IOC) iku siji organisasi kang basisé ing Lausanne, Swiss, kang diadegaké déning Pierre de Coubertin taun 1894 kanggo nganakaké manèh Olimpiade Kuna kang dianakaké ing Yunani, lan nganakaké ajang ulah raga iki saben patang tahun sapisan.

IOC nampa dana pengoperasian liwat iklan lan memorabilia Olimpiadené, sarta liwat pangedolan hak liputan marang médhia massa wektu Olimpiade.

Présidhèn[besut | besut sumber]

Wiwit 1894, IOC wis nduwèni 8 présidhèn:

Jeneng Nagara Mangsa jabatan
Demetrius Vikelas Yunani 1894-1896
Pierre de Coubertin Perancis 1896-1925
Henri de Baillet-Latour Belgia 1925-1942
Sigfrid Edström Swedia 1946-1952
Avery Brundage Amérika Sarékat 1952-1972
Lord Killanin Irlandia 1972-1980
Juan Antonio Samaranch Spanyol 1980-2001
Jacques Rogge Belgia 2001-

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]