Rumeni ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Romania ing
Olimpiade
Flag of Romania.svg
Kode IOCROU
KONKomite Olimpiade dan Olahraga Rumeni
Situs webwww.cosr.ro (in Romanian, English, and French)
Medali
Medali Emas
89
Medali Perak
95
Medali Perunggu
123
Total
307
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Rumeni miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1900, kanthi seorang partisipan tunggal. Komite Olimpiade Nasional kanggo Rumeni menika Komite Olimpiade lan Ulahraga Rumeni, lan didegake lan dirasmike ing 1914. Nagara kasebut ngirimi tim pertamine kanggo berkompetisi ing 1924, lan mung absen ing loro edisi ing Olimpiade Musim Panas lan Olimpiade Musim Dingin sawise kuwi. Rumeni dadi siji-sijine nagara Blok Wetan sing melu ing Olimpiade Musim Panas 1984, sakwetoro nagara liyane ngaboikot.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Romania". International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Romania". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-02-01. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Cithakan:Olimpiade-stub