Armèni ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Armenia ing
Olimpiade
Flag of Armenia.svg
Kode IOCARM
KONKomite Olimpiade Nasional Armèni
Situs webwww.armnoc.am (in Armenian)
Medali
Medali Emas
2
Medali Perak
6
Medali Perunggu
6
Total
14
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Soviet Union (1952–1988)
 Unified Team (1992)

Armèni miwiti melu ing Permainan Olimpiade minangka nagara independen ing 1994. Sawise iku, Armèni sampun ngirim para atlet kanggo berkompetisi ing kabeh Permainan Olimpiade Musim Panas lan Permainan Olimpiade Musim Dingin.

Sadurunge, para atlet Armeni berkompetisi minangka bagean saka Uni Sovyet saka 1952 nganti 1988. Sawise pambubaran Uni Sovyet, Armeni dadi bagean saka Tim Gabungan ing 1992.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Armenia". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Armenia". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Armenia". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-21. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  • "Armenia Leads Beijing 2008 Olympic Medals Per Capita".

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Armèni-stub