Lètlan ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Latvia ing
Olimpiade
Flag of Latvia.svg
Kode IOCLAT
KONKomite Olimpiade Lètlan
Situs webwww.olimpiade.lv (in Latvian and English)
Medali
Medali Emas
4
Medali Perak
14
Medali Perunggu
10
Total
28
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Soviet Union (1952–1988)

Lètlan miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1924. Sawise nagara kasebut dilingguhi dening Uni Sovyet ing 1940, para atlit Letlan berkompetisi kanggo Uni Sovyet ing Olimpiade saka 1952 nganti 1988. Sawise kamardikan Letlan lan pembubaran Uni Soviet ing 1991, nagara kasebut bali menyang Permainan Olimpiade ing 1992 lan berkompetisi ing kabeh Permainan sawise iku.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Latvia". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Latvia". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Latvia". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2016-03-04.