Singapura ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Singapore ing
Olimpiade
Flag of Singapore.svg
Kode IOCSGP
KONDewan Olimpiade Nasional Singapura
Situs webwww.singaporeolympics.com
Medali
Medali Emas
1
Medali Perak
2
Medali Perunggu
2
Total
5
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
Malaysia Malaysia (1964)

Singapura sampun ngirim atlit menyang sabagean gedhe Olimpiade Musim Panas sing dianakake sawise 1948, nalika nagara kasebut didegake minangka Koloni Mahkota saka Negeri-Negeri Supitan tepat telung wulan sadurunge Olimpiade Musim Panas 1948. Nagara kasebut isih ngirimi tim menyang Permainan kasebut nganti taun 1964 nalika Singapura dadi bagean saka Malaysia, sing ngirim tim gabungan. Sawise kamerdikaan penuh Singapura saka Malaysia ing 1965, nagara kasebut isih melu ing kabeh edisi Olimpiade Musim Panas sabanjure kajaba ing taun 1980 nalika nagara kasebut melu ing pemboikotan Olimpiade gedhe. Singapura ngegawe debut Olimpiade Musim Dingin ing Olimpiade Musim Dingin 2018.[1][2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Chia, Nicole (24 November 2017). "Winter sports: Cheyenne Goh, 18, becomes first Singapore athlete to qualify for Olympics, will race in Pyeongchang". The Straits Times. Singapore. Dibukak ing 25 November 2017.
  2. "Skater Cheyenne Goh qualifies for Winter Olympics, a first for Singapore". Channel NewsAsia. Singapore. 24 November 2017. Diarsip saka sing asli ing 2017-11-24. Dibukak ing 25 November 2017. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. "6 New National Olympic Committees Welcomed to Winter Olympics for the First Time". pyeongchang2018.com. Diarsip saka sing asli ing 2018-02-05. Dibukak ing February 4, 2018. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]