Somalia ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Somalia ing
Olimpiade
Flag of Somalia.svg
Kode IOCSOM
KONKomite Olimpiade Somalia
Situs webwww.nocsom.org
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
0
Medali Perunggu
0
Total
0
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Somalia miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing Olimpiade Musim Panas 1972 ing Munich, Jerman Kulon. Komite Olimpiade Somalia dirasmike dening Komite Olimpiade Internasional ora suwe sadurunge. Nagara kasebut ngirimi para atlet kanggo melu ing sabagean gedhe Olimpiade Musim Panas, ngaboikot 1976 amargi mlebune Niu Selan, lan ing 1980 nalika nagara kasebut gabung karo pamboikotan Olimpiade Musim Panas 1980. Nagara kasebut uga ora melu ing 1992 amargi dampak bencana kelaparan terkini. Somalia mlebu minangka kontingen atlet paling gedhe ing Olimpiade Musim Panas 1984, karo total pitu.

Cathetan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Grasso, John; Mallon, Bill; Heijmans, Jeroen (2015). Historical Dictionary of the Olympic Movement (5th ed.). Lanham: Rowman & Littlefield. ISBN 978-1-4422-4859-5.CS1 maint: ref=harv (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]