Sénégal ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Senegal ing
Olimpiade
Flag of Senegal.svg
Kode IOCSEN
KONComité National Olympique et Sportif Sénégalais
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
1
Medali Perunggu
0
Total
1
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Sénégal sampun ngirimi para atlet menyang kabeh Olimpiade Musim Panas sing dianakake sawise 1964. Ora kayata sabagean gedhe nagara tanggane, Sénégal ora tau absen saka Olimpiade Musim Panas sawise kamardikane. Ming kaping siji nagara kasebut menangke medhali Olimpiade: Amadou Dia Ba, sing menangke medhali perak ing bidang mlayu gawang 400 meter lanang ing 1988. Nanging, Abdoulaye Seye, sing ngewakili Prancis, menangke medhali prunggu ing bidang 200 meter ing 1960, loro wulan sawise Pedherasi Mali sing berumur endhep entuk kamardikan lan sajumlah dina sawise Sénégal misahke dheweke saka phederasi kasebut.

Sénégal menika salah sijining saka sajumlah cilik nagara tropis sing melu ing Olimpiade Musim Dingin. Para atlet musim dingin-ne melu ing lima Olimpiade Musim Dingin sawise 1984, nanging nagara kasebut ora tau menangke medhali. Sénégal diwakili ing taun 1984, 1992 lan 1994 dening Lamine Guèye, lan ing 2006 lan 2010 dening Leyti Seck.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Senegal". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Senegal". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Senegal". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-22.