Nurwègen ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Norway ing
Olimpiade
Flag of Norway.svg
Kode IOCNOR
KONKomite Olimpiade lan Konfederasi Ulahraga Nurwègen
Situs webwww.idrettsforbundet.no (in Norwegian)
Medali
Medali Emas
188
Medali Perak
174
Medali Perunggu
158
Total
520
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
Olimpiade Interkala 1906

Nurwègen miwiti melu ing Olimpiade Musim Panas ing 1900. Sawise iku, nagara kasebut ngirim para atlit kanggo berkompetisi ing kabeh Pertandingan, kajaba Pertandingan 1904 lan Olimpiade Musim Panas 1980 ing Moskwa nalika nagara kasebut melu ing pemboikotan Olimpiade Musim Panas 1980.

Para atlut Nurwègen menangke total 152 medhali ing Olimpiade Musim Panas, kanthi bidang berlayar lan menembak menika ulahraga sing paling akeh ngaproduksi medhali. Ing Olimpiade Musim Dingin, Nurwègen menangke total 368 medhali sing ngeliputi 132 medhali emas, ngeluwihi nagara liyane ing riwayat Olimpiade Musim Dingin.

Komite Olimpiade Nasional kanggo Nurwègen ddiegake lan dirasmike ing 1900.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Norway". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Norway". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Norway". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-24. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)