Éthiopia ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ethiopia ing
Olimpiade
Flag of Ethiopia.svg
Kode IOCETH
KONKomite Olimpiade Éthiopia
Situs webwww.ethiolympic.org
Medali
Medali Emas
22
Medali Perak
11
Medali Perunggu
21
Total
54
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Éthiopia miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1956, lan sampun ngirim para atlit kanggo berkompetisi ing kabeh Permainan Olimpiade Musim Panas sawise iku, kajaba kanggo Pertandingan 1976, 1984 lan 1988. Éthiopia uga melu ing Permainan Olimpiade Musim Dingin kanggo kaping pertami ing Permainan 2006 sing dianakake ing Torino.

Para atlit Éthiopia menangke total 54 medhali, kabeh ing atletik.

Partisipasi Éthiopia ing Olimpiade diatur dening Komite Olimpiade Éthiopia, sing didegake ing 1948 lan dirasmike dening Komite Olimpiade Internasional ing 1954.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Ethiopia". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Ethiopia". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Ethiopia". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-22.