Ékuador ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ecuador ing
Olimpiade
Flag of Ecuador.svg
Kode IOCECU
KONKomite Olimpiade Nasional Ékuador
Situs webwww.coe.org.ec (in Spanish)
Medali
Medali Emas
3
Medali Perak
2
Medali Perunggu
0
Total
5
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Ékuador sampun berkompetisi ing 12 Permainan Olimpiade Musim Panas. Nagara kasebut debut ing Permainan Olimpiade Musim Dingin ing 2018. Nagara saka Amerika Kidul kasebut menangke medhali pertamine nalika Jefferson Pérez menangke medhali emas ing bidang lumaku 20 km lanang ing Permainan Olimpiade 1996. Komite Olimpiade Nasional Ékuador didegake ing 1948 kan diresmike dening IOC ing 1959.

Nagara kasebut nggawa debut Olimpiade Musim Dingine ing 2018.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Santos, Manuela (16 October 2017). "Klaus Jungbluth es el primer ecuatoriano que participará en Juegos Olímpicos de Invierno" [Klaus Jungbluth is the first Ecuadorian to participate in the Olympic Winter Games]. www.coe.org.ec/ (ing basa Spanish). Ecuadorian National Olympic Committee. Diarsip saka sing asli ing 26 December 2017. Dibukak ing 25 December 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Klaus Jungbluth, un tricolor en Pyeongchang 2018" [Klaus Jungbluth, a tricolor in Pyeongchang 2018]. El Universo (ing basa Spanish). Guayaquil. 8 December 2017. Dibukak ing 25 December 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]