Républik Tiongkok ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Republic of China ing
Olimpiade
Flag of the Republic of China.svg
Kode IOCROC
KONKomite Olimpiade Tionghoa Taipei
Medali
Medali Emas
0
Medali Perak
0
Medali Perunggu
0
Total
0
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Tiongkok (1952–)
 Chinese Taipei (1956–)

Republik Tiongkok (ROC) melu ing Olimpiade Musim Panas pertamine ing taun 1932 nganggo jeneng "China". Sawise Perang Saudara Tiongkok, ROC mundur menyang Pulo Taiwan, lan mung atlit sing berbasis ing Taiwan sing berkompetisi kanggo jeneng ROC sawise iku. ROC ngaprotes Resolusi Nagoya 1979 kanthi ngaboikot Olimpiade Musim Panas 1976; hal kasebut berlanjut nganti ROC berkompetisi kanggo jeneng ambigu sing disengaja "Chinese Taipei" ing Olimpiade Musim Dingin 1984. Tiongkok uga njupuk bagean ing Upacara Pembukaan Olimpiade Musim Panas 1924, nanging papat atlitne (kabeh pemain tenis) ngundurke diri saka kompetisi.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. (ed.) M. Avé, Comité Olympique Français. Les Jeux de la VIIIe Olympiade Paris 1924 – Rapport Officiel (PDF) (ing basa French). Paris: Librairie de France. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 5 May 2011. Dibukak ing 16 October 2012. 39 seulement s’alignérent, ne représentant plus que 24 nations, la Chine, le Portugal et la Yougoslavie ayant déclaré forfait. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)CS1 maint: extra text: authors list (link) CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]