Jerman Kulon ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
West Germany ing
Olimpiade
Flag of Germany.svg
Kode IOCFRG
KONKonfederasi Olahraga Olimpiade Jerman
Situs webwww.dosb.de (in German, English, and French)
Medali
Medali Emas
67
Medali Perak
82
Medali Perunggu
94
Total
243
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Germany (1896–1936, 1952, 1992–)
 Saar (1952)
 United Team of Germany (1956–1964)

Jerman Kulon melu ing Permainan Olimpiade saka 1952 nganti 1988. Ing Olimpiade Musim Panas 1952 (Olimpiade kapisan Jerman sawise Perang Donya II lan pamisahan Jerman), ana tim Jerman Kulon de facto, nanging Jerman Wetan ora gelem bebarengan. Amargi kuwi, tim kasebut keitung minangka Jerman. Nanging, saka 1956 nganti 1964, kaloro nagara kasebut melu bareng ing ngisor gendera Tim Gabungan Jerman. Ora nganti 1968, tim Jerman Kulon asring melu, lan nagara kasebut melu ing kabeh Olimpiade kajaba Olimpiade Musim Panas 1980 - amargi nagara kasebut melu pamboikotan Olimpiade Musim Panas 1980 - nganti 1988. Sawise iku, reunifikasi Jerman ing 1900 ngadegake maneh tim Jerman.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Results and Medalists—West Germany". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "West Germany". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2008-09-25. Dibukak ing 2020-02-03. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Jerman-stub