Kolombia ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Colombia ing
Olimpiade
Flag of Colombia.svg
Kode IOCCOL
KONKomite Olimpiade Kolombia
Situs webwww.coc.org.co (in Spanish)
Medali
Medali Emas
5
Medali Perak
9
Medali Perunggu
14
Total
28
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Kolombia miwiti melu ing Permainan Olimpiade ing 1932, lan sampun ngirimi para atlet kanggo melu ing Olimpiade Musim Panas, kajaba Permainan 1952. Para atlet Kolombia menangke total 28 medhali Olimpiade (lima emas, sanga perak lan papat welas prunggu) ing wolu cabang ulahraga sing bedha, karo angkat wesi lan sepedha minangka cabang-cabang ulahraga paling sukses. Kolombia menika nagara Amerika Kidul paling sukses katelu ing Permainan Olimpiade, sawise Brasil lan Argentina. Komite Olimpiade Kolombia didegake ing 1936 lan diakoni dening Komite Olimpiade Internasional ing 1948.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Colombia". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Colombia". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Colombia". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-29. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Cithakan:Olimpiade-stub Cithakan:Kolombia-stub