Tionghoa Taipei ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chinese Taipei ing
Olimpiade
Flag of Chinese Taipei for Olympic games.svg
Kode IOCTPE
KONKomite Olimpiade Tionghoa Taipei
Situs webwww.tpenoc.net (ing basa Cina) (ing basa Inggris)
Medali
Medali Emas
5
Medali Perak
7
Medali Perunggu
12
Total
24
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Republic of China (1932–1948)
 China (1980–saiki)

Republik Tiongkok (umumne diarani minangka Taiwan) saiki berkompetisi karo jeneng "Tionghoa Taipei" ing ajang Olimpiade. ROC miwiti melu ing Olimpiade Musim Panas taun 1932. Sawise Perang Saudara Tiongkok, ROC mundur menyang Pulo Taiwan lan mung atlit sing berbasis ing Taiwan sing berkompetisi ing tim iki sawise iku. ROC ngeboikot Olimpiade wiwit saka Olimpiade Musim Panas 1976 nganti bali ing Olimpiade Musim Dingin 1984, lan miwiti melu minangka Tionghoa Taipei.

Amargi tekanan saka RRT, sawise 1984, atlit Taiwan sampun berkompetisi ing ngisor Gendera Olimpiade Tionghoa Taipei lan dudune Gendera Republik Tiongkok. Kanggo kabeh upacara pangalungan medhali, Tembang Gendera Nasional Republik Tiongkok dimainke minangka pengganti Tembang Kebangsaan Republik Tiongkok.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Chinese Taipei". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Chinese Taipei". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Chinese Taipei". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2016-03-25. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)