Uzbèkistan ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Uzbekistan ing
Olimpiade
Flag of Uzbekistan.svg
Kode IOCUZB
KONKomite Olimpiade Nasional Republik Uzbèkistan
Situs webwww.olympic.uz (in Uzbek and English)
Medali
Medali Emas
8
Medali Perak
6
Medali Perunggu
17
Total
31
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan Musim Dingin
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.
Penampilan gegandengan liane
 Russian Empire (1900–1912)
 Soviet Union (1952–1988)
 Unified Team (1992)

Uzbèkistan miwiti melu ing Olimpiade minangka nagara merdika ing 1994, lan sampun ngirim para atlit kanggo berkompetisi ing kabeh Pesta Olaharaga sawise iku.

Sadurunge, para atlit Uzbek melu minangka bagean saka Uni Sovyèt ing Olimpiade saka 1952 nganti 1988. Sawise pembubaran Uni Sovyèt, Uzbekistan dadi bagean saka Tim Gabungan ing 1992.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Uzbekistan". International Olympic Committee.
  • "Results and Medalists—Uzbekistan". Olympic.org. International Olympic Committee.
  • "Olympic Medal Winners". International Olympic Committee.
  • "Uzbekistan". Sports-Reference.com. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-17. Dibukak ing 2020-01-23. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)