Banggaladésa ing Olimpiade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bangladesh ing
Olimpiade
Flag of Bangladesh.svg
Kode IOCBAN
KONAsosiasi Olimpiade Banggaladésa
Situs webwww.nocban.org
Penampilan ing Olimpiade (ringkesan)
9
Penampilan Musim Panas
Masalah Lua ing Modhul:Team_appearances_list larik 36: Parameter interval is missing.

Banggaladésa sampun melu ing sanga Permainan Olimpiade Musim Panas. Nagara kasebut durung pernah melu ing Pertandingan Musim Dingin.

Ing 2016, Siddikur Rahman dadi atlit Banggaladésa pertami sing mlebu kualifikasi langgo permainan Olimpiade ing bidang golf,[1] lan Banggaladésa ngirim pitu atlit kanggo berkompetisi, ngeluwihi nagara manapun ing taun kasebut.[2] Karo populasi kira-kira 170 yuta, Banggaladésa menika nagara sing paling akeh jumlah penduduke ing donya sing ora pernah menangke medhali Olimpiade.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Golfer Siddikur Rahman becomes first Bangladesh player to qualify for Olympics". 13 Juli 2016. Dibukak ing 10 Agustus 2017.
  2. "Bangladesh's Preparation for Beijing Olympics in Full Swing". Xinhua. June 15, 2008.
  3. "The 10 Most Populous Countries To Never Win An Olympic Medal". BuzzFeed Community. Dibukak ing 22 Fèbruari 2016.

Pranala jaba[besut | besut sumber]